Tästä lähdettiin

Tästä lähdettiin
Lossimökin onnelliset omistajat

tiistai 29. lokakuuta 2013

Alkutilanne: Jäin eläkkeelle matematiikan opettajan työstäni 1.1.2010. Kun koko elämänsä oli tehnyt työtä " korvien välillä", teki mieli kokeilla mitä saisi aikaan omilla käsillä. Toukokuussa 2010 eräänä sunnuntaina mies luki ääneen lehdestä: " Myytävänä mökki Kesälahdella. Pitäisköhän tuo ostaa".

Alkutahdit tapahtumalle luotiin jo -90 luvun vaihteessa kun luokkani kanssa olin päivän Sarvisalossa yhden oppilaan vanhempien mökillä. Menimme junalla Kesälahdelle ja junassa oppilailla oli mukana polkupyörät, joilla ajoimme asemalta saareen. Lossi oli silloin vielä toiminnassa ja lossimatkakin oli varmaan monelle oppilaaalle elämys. Itselleni yksi elämys oli se kun huomasin että koivut matkan varrella olivat jo hiirenkorvalla vaikka Joensuussa näin ei vielä ollut. Kesälahden täytyi siis olla suotuisammalla ilmastovyöhykkeellä kuin Joensuu. Nyt minulle oli helppo myydä mökkiä jonka pihassa voisin kenties kasvattaa lajeja jotka eivät menestyneet Ylämyllyllä.

Sovimme Jopin kanssa että teemme tarjouksen mutta mikäli tarjous hyväksytään,  otamme rakennusprojektin vain lisäharrastukseksemme muiden lisäksi.Talo oli kuin läävä. Kosteusvaurion aisti heti hajusta sisäänastuessa. Kaikki pinnat olisi uusittava ja lattiat avattava. Olimme hiljattain käyneet golfkurssin ja entiset hyvät harrastukset jatkuisivat.

No siitähän se nakki napsahti. Työtä tulisi siis riittämään. Ja on sitä totisesti riittänyt. Nyt eletään syksyä 2013. Stressiä ei ole. Teemme just sen verran kerralla kun huvittaa.Asiaa on auttanut valtavasti se että Jopin serkku Ressi ja vaimonsa Irja asuvat kylällä ja pääsimme alussa tarvittaessa saunaan pölyisen purkupäivän päätteeksi. Apua olemme saaneet aina kun olemme ilenneet pyytää ja on pakko tunnustaa että aika usein olemme ilenneet. Tämän blogin aloitin siksi että luultavasti muutama muukin tässä maassa remontoi vanhaa taloa ja saattaa ehkä löytää jonkun idean omalle työmaalleen. Suurin syy blogin pitämiseen on kuitenkin se että itselleni jää joku dokumentti hommasta kun muistikin varmaan heikkenee.

Talo on rakennettu vuonna 1959.Rakentaja on Pauli Pekkinen. Rakentajan terveiset löysimme tänä kesänä kun purimme tuulikaappia. Entiset lossarit jotka siis ovat asuneet talossa silloin kun kuljettivat lossia ovat nyt lähimpiä naapureitamme.


Rakentajan terveiset asukkaille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti