Tästä lähdettiin

Tästä lähdettiin
Lossimökin onnelliset omistajat

lauantai 2. marraskuuta 2013

Tuunailuja

Jo alunperin ostopäätöksen jälkeen oli selvää että lossimökki remontoitaisiin mökin alkuperäisyyttä kunnioittaen.Mökissä oli paljon hyvää joka kannatti säilyttää. Keittiön puuhellasta en luopuisi mistään hinnasta vaikka alunperin vähän epäilytti että mitähän vielä kätkeytyy seinän ja hellan väliin kun olin jo löytänyt sieltä todella vanhan Puruvesi lehden ja puisen leikkuulaudan. Olohuoneen uuni on myös hyvä tunnelmanluoja. Maalasimme sen ja uusimme luukut.
 Oli itsestään selvää että  huonekalut olisivat vanhoja tai tuunattuja. Kotona oli ylimääräistä roinaa ja mummon jäämistössä oli muutamia hyväkuntoisia tyyliin sopivia huonekaluja mm. keinutuoli. Kun pääsiin alkuun entisöintiharrastuksessani, aloin jopa katsella vähän tarkemmin ympärilleni sopivien "ehdokkaiden" löytämiseksi. Vaikka en varsinaisesti mikään roskisdyykkari olekaan niin jopa roskiksesta löysin kaksi pinnatuolia jotka kunnostin keittiöön. Kaiken lisäksi Nupposten veljesten pihalta löytyi sivupöytä joka oli halkaisukoneen alustana. Onneksi sinä kesänä oli kuivaa. Muuten pöytä olisi mennyt pilalle.
Olin aloittanut myös virkkausharrastuksen ja ukin entinen pöytälamppu sai uuden varjostimen virkattuna. Malli oli varsinaisesti välipitsin malli mutta Novitan virkkauslankaa käyttäen leveys oli juuri sopiva lampunvarjostimeen.Saliin tein kappaverhoja mm. vanhoista tyynyliinoista ja päällyslakanoista                                                    alkuperäinen uuni
uuni maalattna ja uuden luukun kera
 


 
keittiön tuoli ennen tuunausta

 
ja tässä käsittelyn jälkeen

 
roskiskamaa tuunattuna

 
mummon lipasto ennen tuunausta

 
lipasto tuunattuna

tämä pikkulipasto ostettiin Bauhausista vanerin värisenä ja maalailin sen
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti