Tästä lähdettiin

Tästä lähdettiin
Lossimökin onnelliset omistajat

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Hyvää halvalla? -Keittiön tarina

Ja tästähän sitä lähdettiin tuunaamaan


 
Kuvien perusteella jokainen huomaa että edessä on sekä haastavia että kärsivällisyyttä koettelevia tehtäviä. Aloitimme roudaamalla kaiken irtonaisen varaston taakse ja sitten purimme komerot ja keittiön kaapistot. Tiskipöydän alla oli kosteusvaurio joten lattiaa joutui ottamaan auki jonkin verran.  Samalla  korjattu osa lattiasta tuli eristettyä kunnolla ja pihan ruusupensaat saivat katetta poisotetusta purusta. Purkamisvaihe on aina se kaikkein pahin.                                                                                
 
Perusperiaatteena oli taas kierrätys. Onnistuimme siinä yllättävän hyvin. Ostimme kaupasta ainoastaan keittiön tasot, lattialankut, jonkin verran keittiön kaappeja ja välitilaan boordilaatat. Siinä tuli käytettyä yhden Haagalaisyksiön kaapistot ja laattoja Punavuoren ja Kaskesniemen kylppärirempasta. Keittiössä on nyt liesitaso ja kiertoilmauuni Pakilasta. Uunista oli tosin mennyt vastus mutta se löytyi Liettuasta ja maksoi 10 euroa. Välikäsiä tosin tarvittiin useampiakin ennenkuin vastus oli paikallaan.Keittiön jääkaappi on naapurin rompepäiviltä poisvientipalkalla saatu.
 Vanhaa keittiöön jäi oikeastaan vain puuhella josta en kyllä luovu. Sensijaan haluaisin kyllä siirtää sitä pois paikaltaan että voisin kunnolla siivota sen taustan. Löysimme lieden takaa leikkuulaudan, hieman hiiltyneen Puruvesilehden 1980 luvulta, c kasetin, kamman ja muuta pientä tilpehööriä. Aivan hyvin sieltä voisi löytyä esim. muumioitunut hiiri tai jotain vastaavaa. Liesi on vaan niin tuhottoman painava ja voipi olla että se hormi on vähän palanut kiinni. Pittää kysyä vaikka nokikolarilta neuvoa. 
 
Tämännäköinen keittiö meillä on tällä hetkellä. Pöydällä oleva radio on meille tärkeä. Keskiviikoiltaisin kuuntelemme luontoiltaa, perjantai-iltaisin sävelradiota ja lauantaisin tulee muistaakseni entisten nuorien sävellahja tai jotain sinne päin.Televisiota meillä ei ole. Radiosta kuulee uutiset ja puhelimen netistä voi lukea esim. Iltasanomien uutisia. Voipi olla että television aikakin tulee joskus kunhan huusholli valmistuu niin että rakentaminen jää enempi taka-alalle. Valmiiksihan tuo projekti ei koskaan tule.Viime kesänä emme edes venettä saaneet rannalle.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti